Mörkö nimeltä digitalisaatio

Digitalisaatiosta ei tarvitse tehdä liian suurta ja pelottavaa asiaa. Hommaan pääsee mukaan pieninkin askelin. Tässä neljä vinkkiä, jotka kannattaa ottaa heti käyttöön:

1. Hyödynnä verkkolaskua, vältä sähköpostilaskua

Sähköposti ei ole sähköinen lasku. Sähköpostilaskuun ei liity automaatiota ja se hidastaa laskun käsittelyä vastaanottajan päässä. Verkkolasku sen sijaan on nopea käsitellä ja maksaa, eikä sitä tarvitse syöttää järjestelmään. Saat rahat nopeammin yrityksen käyttöön.

2. Vaadi toimittajalta verkkolaskua

Avattuasi verkkolaskutilin voit sekä lähettää että vastaanottaa verkkolaskuja. Vaadi verkkolaskua toimittajiltasi ja käytä sitä hankintojen ehtona.

Verkkolaskujen käsittely on täysin sähköistä ja niiden vastaanottaminen edullista, verrattuna laskujen manuaaliseen käsittelyyn. Verkkolaskujen käsittelyyn voidaan luoda myös automaatiosääntöjä, jolloin niiden tarkastaminen tehdään täysin ohjelmiston toimesta.

3. Käsittele kuitit mobiilisti

Yrityksen kulukuitit saadaan nopeasti talteen ja käsittelyyn mobiiliskannerin avulla. Ota kuva kuitista ja siirrä se esitietoineen käsiteltäväksi taloushallinto-ohjelmaan. Kulukuittien sähköinen käsittely on sekä työntekijöiden että yrityksen etu. Varmista, että jokainen työntekijä hyödyntää sitä matkalaskuissa ja muissa kuluissa.

4. Sähköistä dokumentit ja allekirjoittaminen

Pöytäkirjat, sopimukset, valtakirjat ja tilinpäätökset. Paperisia dokumentteja käsitellään yrityksissä edelleen valtava määrä. Nyt viimeistään on aika hankkiutua eroon mappiarkistoista!

Sähköinen allekirjoittaminen on helppoa, turvallista, nopea ottaa käyttöön ja juridisesti aivan pätevää. Samalla dokumentit saadaan talletettua mappien sijaan turvalliseen, helposti selattavaan sähköiseen arkistoon.

Digitalisaatio säästää aikaa, rahaa ja ympäristöä. Lue lisää paperittomasta toimistosta!


Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 35 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.