Luotettavaa tietoa Netvisor-Enkora yhdistelmällä

Suomen vanhin golfkerho, Helsingin Golfklubi käytti aikaisemmin useita eri järjestelmiä rahaliikenteensä ja kirjanpitonsa hoitamiseen. Joitakin vuosia sitten he päättivät suoraviivaistaa järjestelmiä ja valitsivat taloushallinnon hoitamiseen Netvisorin. Netvisorin he valitsivat, koska se on monipuolinen, helppokäyttöinen ja sillä he pystyvät nyt hoitamaan koko kirjanpidon.

Pari vuotta myöhemmin golfklubilla heräsi myös tarve vaihtaa kassajärjestelmä nykyaikaisempaan. Vanhasta kassajärjestelmästä ei ollut valmista liittymää kirjanpitoon ja se oli ongelma, koska haluttiin reaaliaikaista taloustietoa klubin toiminnasta.

Kaikista vaihtoehdoista he päätyivät Enkoraan, koska se on kokonaisvaltainen asiakaspalvelujärjestelmä. Sillä voi hoitaa niin kassapalvelut, kulunvalvonnan kuin esimerkiksi Helsingin golfklubin tapauksessa golfkärryjen lainaamisen. Enkora on suunniteltu erityisesti liikuntapalveluyrityksille.

Tiedon luotettavuus tärkeintä

Helsingin Golfklubin kirjanpitäjän, Azets Insight Helsingin Juuso Vilppaan mielestä sähköisten järjestelmien käytössä on useita sekä tilitoimiston että asiakkaan kannalta tärkeitä hyötyjä. Ne säästävät aikaa ja rahaa, tuovat luotettavuutta maksuliikenteen valvontaan sekä antavat ajantasaisen kuvan asiakkaan taloustilanteesta.

Tilitoimistossa säästyy aikaa, kun ei tarvitse kirjata tuloja ja menoja käsin. Asiakkaalla säästyy aikaa, kun ei tarvitse lähettää erillisiä myyntiraportteja, vaan kaikki tieto siirtyy automaattisesti päivän päätteeksi järjestelmästä toiseen. Ajansäästö tarkoittaa tietysti myös säästöä taloushallinnon kustannuksissa, kun tilitoimistossa esimerkiksi kuukausikatkon tekemiseen ei kulu enää päiviä vaan se hoituu tunneissa.

Kolmas ja Vilppaan mielestä ehkä tärkein asia on luottokorttisaamisten nopea ja luotettava seuranta. Netvisorin tapahtumakohdistuksella pystyy helposti varmistamaan, että korttiostojen tilitykset tulevat oikein.

– Kirjanpidossa on usein työlästä todentaa ja varmistaa, että luottokorttisaamiset täsmäävät, kun luottokorttiyhtiöt tilittävät ne useita päiviä jälkikäteen. Netvisorin tapahtumakohdistustyökalun avulla kohdistukset on helppo tehdä. Se on kuin tilin sisäinen reskontratyökalu, Vilpas kehuu.

Lisäksi tietysti Netvisorin ja Enkoran ansiosta Helsingin Golfklubi saa kuukauden tuloksen tietoonsa huomattavasti nopeammin kuin aikaisemmin. Tarvittaessa he pystyvät seuraamaan tuloja ja menoja jopa päivittäin ajantasaisesti.

Yhteiskäyttö on ollut ongelmatonta

Juuso Vilppaan mielestä Enkoran liittäminen Netvisoriin sujui erittäin jouhevasti.

– Käyttöönotto oli hyvin yksinkertainen. Netvisorissa avattiin rajapintapalvelu ja Enkorassa vain määriteltiin tuotteille ja maksutavoille oikeat kirjanpidon tilit sekä kustannuspaikka.

Sen jälkeen järjestelmät ovat toimineet moitteettomasti. Vilpas muistaa kolmen vuoden ajalta vain muutamia kertoja, jolloin päivittäiset myynnit eivät ole siirtyneet Enkoran kassajärjestelmästä Netvisorin kirjanpitoon. Joka kerta syynä on ollut tietoliikennekatkos. Näissäkin tapauksissa siirron on voinut tehdä jälkikäteen vain yhtä painiketta painamalla, eikä koko päivän myyntejä ole tarvinnut kirjata kirjanpitoon käsin.

– Asiakastukeen ei ole tarvinnu olla yhteydessä näiden ohjelmistojen yhteistoiminnasta kertaakaan, Juuso Vilpas kertoo.

Myös Helsingin Golfklubilta kerrotaan, että sähköisten järjestelmien käyttöönoton jälkeen taloushallinto on ollut huomattavasti helpompaa hoitaa eikä järjestelmien toiminnassa ole ollut moitittavaa.

– Kun minun ei ole tarvinnut siihen puuttua millään tavalla, niin kai se silloin toimii, sanoo Helsingin Golfklubin palvelupäällikkö Milla Varelius.

Helsingin Golfklubi ry toimii Talin golfkentällä Helsingissä. Sillä on runsaat 1100 aktiivista jäsentä ja Talin kentällä pelataan vuosittain runsaat 25 000 kierrosta.


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.