Jokaisen yrityksen täytyy laskuttaa menestyäkseen. Ei ole kuitenkaan yhdentekevää, kuinka sen tekee.

Laskutusohjelmien käyttö on yleistynyt viime vuosina roimasti. Merkittävimpiä syitä tähän lienevät ohjelmistojen tuoma kustannussäästö, verkkolaskutuksen tarve sekä helpottunut käytettävyys. Lähitulevaisuudessa lisävauhtia sähköiseen laskutukseen siirtymiseen potkii Euroopan Unioni, sillä vuoden 2020 huhtikuusta alkaen EU:n asettama direktiivi sähköisestä laskutuksesta astuu voimaan.

Edelleen on kuitenkin varsin yleistä, että yritykset käyttävät laskutustositteiden laatimisessa esimerkiksi Excelin tai Wordin kaltaisia ohjelmistoja. Niiden käyttö on toki täysin hyväksyttävää ja lainmukaista, mutta onko se kannattavaa?

Laskutusohjelma vs. Excel

“Onkohan tämä lasku maksettu?”

Pysy ajan tasalla laskujesi tilasta. Laskujen viitetietojen läpikäyminen manuaalisesti – vaikkapa Excelillä – on aikaa vievää puuhaa sekä virhealtista. Netvisorin kaltaisella laskutusohjelmalla viitteelliset maksusuoritukset kohdistuvat automaattisesti, jolloin myyntilaskujen manuaalinen selaileminen on historiaa. Mikäli satut saamaan maksusuorituksia virheellisine viitetietoineen, niin ohjelmisto ilmoittaa asiasta.

Mikäli laskua ei makseta ajallaan, laskutusohjelmalla maksumuistutuksen lähettäminen käy hetkessä. Voit asettaa maksumuistutuksen lähettämistä koskevat säännöt mieleisiksesi. Netvisoriin on myös integroitavissa Visma Duetto lisäpalvelu, jonka avulla perintäprosessit onnistuvat sujuvasti.

Arkistointi

Oletko miettinyt, miten käy laskutustositteidesi, jos tietokoneesi pimenee? Kirjanpitäjälle ja verottajalle on yhdentekevää, onko koirasi syönyt tositteet vai onko kone sammahtanut. Pilvipohjaisella laskutusohjelmalla tositteet ovat aina tallessa ja kulkevat mukanasi minne ikinä menetkin. Netvisor myös säilyttää laskut lain vaatiman ajan.

Lisäksi, kun kaikki on arkistoitu samaan paikkaan, tiedät tarkalleen milloin ja mihin laskuja on lähtenyt tai milloin verkkolaskut ovat saapuneet. Pystyt myös helposti rajaamaan laskutustapahtumia haluamiltasi ajanjaksoilta, jolloin erilaisten kannattavuuslaskelmien laatiminen tietyiltä ajanjaksoilta käy sujuvasti.

Sopimuslaskutus

Lähetätkö laskuja säännöllisin väliajoin samalla laskutusperusteella? Tällöin sopimuslaskutus sopii sinulle. Sopimuslaskutuksen ansiosta sinun ei tarvitse laatia laskupohjaa uudelleen, kun laskutat asiakkaita säännöllisin väliajoin. Sopimuslaskutus sopii muun muassa vuokrien, jäsenmaksujen ja palvelujen aikaväliperusteiseen laskutukseen.

Säästä rahaa, aikaa ja luontoa

Siirtymällä paperisesta laskutuksesta sähköiseen laskutukseen säästät materiaalikuluissa sekä ajassa, kun postituksen manuaaliset työvaiheet poistuvat – eri tutkimusten ja laskelmien mukaan verkkolaskutuksen kustannussäästöt nousevat laskua kohden jopa 8-15 euroon. Kun lisäksi huomioidaan verkkolaskutuksen ympäristöystävällisyys, on vaikea löytää syitä paperisen laskutuksen puolesta.

Kirjanpidon automaatio

Useimmat ilmaiset ohjelmistot, kuten Excel eivät juurikaan mahdollista automaatiota. Sen sijaan Netvisorissa automaatio on viety pitkälle, jotta sinun työskentelysi oli tehokkaampaa. Yksi merkittävimmistä automaatio-ominaisuuksista on kirjanpidon ja laskutuksen välinen yhteys; kirjanpito muodostuu automaattisesti liiketapahtumien pohjalta, kun osto- ja myyntireskontran tapahtumat siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon. Kirjanpidon automaatio huomioi myös jaksotukset ja vyörytykset.

On toki huomioitava, että kaikki yrityksesi sidosryhmät eivät välttämättä vastaanota verkkolaskuja, jolloin PDF-muotoisten laskujen ja paperilaskujen toimittaminen on ajankohtaista. Näiden laskujen laatiminen onnistuu myös Netvisorilla.

Lue lisää laskutusohjelman ominaisuuksista >>


Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 175 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.