Kuinka luoda asiakkaalle lisäarvoa?

Vielä tänä päivänä suuri osa tilitoimiston päivittäisestä työstä liittyy yrityksen lakisääteisten velvoitteiden hoitamiseen. Käytännössä se voi tarkoittaa asiakkaan ja viranomaisten välikätenä toimimista varmistaen, että näiden kahden osapuolen välillä liikkuu oikea määrä rahaa oikeaan aikaan. Se on tärkeää, mutta jos mietitään keinoja tuottaa asiakkaalle lisäarvoa, pelkkä viranomaisvelvoitteiden täyttäminen ei yksin riitä.

Miten voit luoda asiakkaalle lisäarvoa tässä ja nyt, mikäli sinulla on käytössäsi vain edellisen kuukauden luvut? Et mitenkään. Ne luvut ovat jo menneisyyttä ja niihin tukeutuminen on peruutuspeiliin katsomista, joka tuottaa vain vähän arvoa – jos lainkaan.

Mikäli haluat luoda asiakkaillesi todellista lisäarvoa, sinulla on oltava pääsy reaaliaikaiseen dataan. Jos sinulla on käytössäsi ajantasaiset tiedot, pystyt antamaan arvokkaita neuvoja. Käytännössä tämä onnistuu vain, mikäli asiakkaasi käyttää pilvipalvelua. Silloin järjestelmä päivittyy samanaikaisesti, kun asiakas syöttää sinne tietoja, ja sinulla on reaaliaikainen näkymä tietoihin juuri sillä hetkellä. Tämä mahdollistaa aivan uudenlaisten palveluiden tarjoamisen.

23 vuoden kokemukseni pohjalta neuvon sinua keskittymään ensisijaisesti lukuihin. Asiakkaasi odottavat sitä sinulta ja sen lisäksi voit laajentaa tarjoomaasi sisällyttämällä siihen muita palveluita.

Tässä 5 esimerkkiä hyödyllisistä palveluista:

1. Kassavirta-analyysi, -ennuste ja -seuranta
2. Liikevaihdon ja tuloksen kasvattaminen
3. Velkojen järjestely, uudelleenrahoitus ja korkomenojen minimointi
4. Virtuaaliset talousjohdon palvelut
5. Verosuunnittelu ja verojen minimointi

Tämänkaltaiset palvelut tuottavat asiakkaillesi huomattavaa lisäarvoa, joten ne on myös mahdollista hinnoitella arvoperusteisesti. Kannusta siis asiakkaitasi siirtymään pilvipalveluiden käyttäjiksi ja keskity ensin reaaliaikaisiin lukuihin ja niistä tuotettuihin lisäarvopalveluihin. Se on avainasemassa, kun haluat nostaa yrityksesi “Perfect Firm” kuntoon.

Kirjoittaja, Panalitixin perustaja ja omistaja Rob Nixon on vienyt läpi satoja bisnesmallin muutoksia tilitoimistoissa ja tulokset ovat vaikuttavia. Rob tarjoilee kovaa faktaa sekä konkreettiset keinot tilitoimistoille teemoilla kasvu, kannattavuus ja kapasiteetti.


Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 35 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.