Koulutusvideo: Budjetointi vai rullaava ennustaminen?

Liiketoimintaympäristö muuttuu nykyään niin nopeasti, että kerran vuodessa laadittava budjetti ei ole enää riittävä tapa ennustaa yrityksen tulevaisuutta. Visma Navitan ja Visma Netvisorin avainasiakasvastaavan Sirpa Turusen mielestä yritysten olisi hyvä siirtyä vuosittaisesta budjetoinnista rullaavaan, jatkuvaan talouden ennustamiseen.

Tulevaisuuden suunnitteluun on olemassa useita vaihtoehtoja, budjetointi, ennustaminen, rullaava ennustaminen, suunnittelu, talousarvio ja tulo- ja kustannusarvio.

Turusen mielestä olennaista ei kuitenkaan ole se millä termeillä tulevaisuuden suunnittelua kutsutaan vaan se, että pystytään tulkitsemaan yrityksen liiketoimintaa ja siitä on aidosti apua talouden ohjauksessa nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Tällä koulutusvideolla Sirpa vertailee budjetointia ja rullaavaa ennustamista toisiinsa. Hän kertoo molempien hyödyistä ja haitoista sekä kertoo, miten koko yrityksen henkilökunta saadaan mukaan rakentamaan rullaavaa ennustetta.


Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 35 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.