Kestävä kasvu on omissa käsissäsi

Tuottavuuden kasvattaminen hyödyntämällä nykyteknologiaa tekee organisaatiosta kokonaisvaltaisesti terveemmän. Lue muutama ajatus siitä, miksi jokaisen yrityksen kannattaa vähitellen tehdä päätös ohjelmistojen hyödyntämisestä liiketoiminnassa.

Miten luoda kestävää kasvua?

Kestävä kasvu tarkoittaa, että liiketoiminta kehittyy ja kilpailukyky paranee pitkällä tähtäimellä. Poppaskonstien ja pikavoittojen sijaan kestävää kasvua tavoittelevan kannattaa kiinnittää huomio omiin sisäisiin liiketoimintaprosesseihin. Pohja kasvulle löytyy toimintaa tehostamalla ja työn tuottavuutta kehittämällä.

Nykyään tehokkuuden ja tuottavuuden ydin ovat toimivat ohjelmistot, jotka poistavat rutiinityöt. Samalla henkilöstömäärällä saadaan enemmän aikaan ja työaika voidaan käyttää tuottoisampaan työhön, asiantuntijatyöhön ja luoviin projekteihin, jotka edelleen synnyttävät uutta lisäarvoa yritykselle. Reaaliaikaisuus puolestaan parantaa tiedon laatua, jolloin organisaatiota voi johtaa tarkempaan tietoon perustuen.

Miten menestyä tulevaisuudessa?

Jotta myös tulevaisuudessa voi menestyä, on uskallettava hypätä ohjelmistokehityksen aallon harjalle ja alettava rohkeasti hyödyntää nykyteknologian tarjoamia mahdollisuuksia luoda kasvua sisältä käsin.Yritysmaailman digitaalinen kehitys on tapahtunut vauhdilla ja kiihtyy yhä edelleen lähivuosien aikana. Jos keskisuurella yrityksellä on nyt käytössään pari kolme ohjelmistoa, voidaan ennustaa, että parin vuoden päästä käytössä on 50-70 erilaista pilvipohjaista järjestelmää.

Asiakkuuksien, taloushallinnon, henkilöstöresurssien, dokumenttien, videoneuvotteluiden, tietoturvan ja data-analytiikan ohjelmistot ovat vasta alkusoittoa. Siksi myös ohjelmistojen ja palveluiden liittäminen toisiinsa on tärkeää ja yksi kasvun lähteistä. Kun ohjelmistot keskustelevat ja toimivat yhteen, säästyy kosolti aikaa. Kehittyneessä ohjelmistossa integraatiot toimivat joustavasti, nopeasti ja turvallisesti.

Ohjelmiston on oltava sellainen, että sen ansiosta tulet maanantaina intoa puhkuen töihin. Tilanne on paras silloin, kun ohjelmisto automatisoi rutiinit niin tehokkaasti, että et erityisesti muista sen olemassaoloa, vaan se toimii työsi mahdollistajana. Kun rutiinit hoituvat kevyesti, työlle muodostuu merkitys. Henkilöstöllä on mahdollisuus keskittyä olennaiseen, vaikuttaa ja innovoida, kasvattaa omaa asiantuntijuuttaan ja sitä kautta myös parantaa yrityksen kilpailukykyä.

Miksi et tarttuisi tilaisuuteen?

Teknologia on arkipäivää ja se on jokaisen ulottuvilla. Syitä, miksi laskut tulisi vielä tehdä paperisena tai allekirjoitus kuulakärkikynällä ei ole. Ostolaskuprosessin automatisoiminen säästää 80% manuaaliseen työhön verrattuna ja tietoturvavelvoitteiden myötä paperinen allekirjoittaminen voidaan nähdä jopa epäammattimaisena.

Missään tapauksessa sinun ei tarvitse käydä läpi ohjelmistoalan koko kehityskaarta. Kun päätös hankkia uusi ohjelmisto on tehty, pääset suoraan kiinni uusimpaan teknologiaan ja mukaan digimaailman kärkikahinoihin.

Tehokkuus tulee monien asioiden summasta, tehostamalla arkipäivän rutiineja. Rutiinien pyörittävät älykkäät ohjelmistot, jotka tehostavat toimintaa. Ei tarvitse etsiä tai tehdä varta vasten tehokkuutta lisääviä isoja investointeja. Tartu siis teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin rohkeasti. Voit nimittäin olla varma, että olet oikealla tiellä ja askeleen lähempänä kestävää kasvua.

Aloita esimerkiksi kuuntelemalla 07 Bisnespöytä-podcast teknologian hyödyntämisestä laskujen käsittelyssä.


Janne Lyytikäinen on Visma Netvisorin tuotejohtaja. Jannen tärkeimpänä tehtävä on talous- ja palkkahallinnon täysautomaatio sekä digitalisaation edistäminen pk-yrityksissä. Siinä avainasemassa on pk-yritysten ja tilitoimistojen kilpailuedun kasvattaminen.