Yritysten välisessä kaupassa maksuajat ovat usein pitkiä, mutta projektien kustannukset tulee maksaa jo ennen kuin asiakas maksaa laskunsa. Käyttöpääoman nostaminen laskuja vastaan mahdollistaa uusien tilauksien vastaanottamisen sekä investointien tekemisen, mikä tukee yrityksen kasvua.

Nanoksi käyttää OP Laskulainaa

Nanoksi Finlandin perustaja Jukka Laks kertoo, kuinka paljon käyttöpääoman nostaminen OP Laskulainan kautta on auttanut yrityksen pyörittämistä ja tuonut mielenrauhaa yrittäjän arkeen.

Vuonna 2017 perustettu Nanoksi Finland on erikoistunut kiinteistöjen ja muiden pintojen nanopinnotteisiin sekä syväpuhdistuksiin. Nanoksi tarjoaa likaa hylkiviä pinnoitteita ja valolla aktivoitavaa antimikrobista valokatalyysipinnoitetta, joka poistaa mikrobeja sekä pinnoilta että ilmasta.

Rahoitusta laskuja vastaan nopeasti ilman ylimääräistä paperityötä

Nanoksilla oli tarve laskunluototuspalvelulle, joka on nopea, ei vaadi ylimääräistä paperityötä ja on automatisoitavissa yrityksen kirjanpitoon. Nanoksi oli etsinyt juuri heille sopivaa luottopalvelua ja kiinnostui OP Laskulainasta välittömästi sen julkaisun jälkeen, sillä se vastasi heidän tarpeitaan.

Laks kertoo OP Laskulainan olleen vastaus kaikkiin heidän tarpeisiinsa. Etenkin B2B-puolella laskujen maksuajat ovat usein pitkiä ja työn kustannukset on maksettava ennen kuin asiakas maksaa laskunsa.

– OP Laskulainassa laskutus menee pelkästään käytön ja tarpeen mukaan, joten luotto on todella edullista. Me sekä kirjanpitäjämme laskimme, että palvelu tulee käytössämme edullisemmaksi kuin perinteiset factoring-palvelut. Lisäksi OP Laskulainaa käyttäessä meidän ei tarvitse välittää mitkä laskut rahoitetaan ja mitkä ei, sillä lainan lyhennys on automatisoitu Netvisorissa, Laks kuvailee.

Nanoksi on käyttänyt OP Laskulainaa jo usean vuoden ajan. Laks kuvailee palvelun kehittyneen tänä aikana, sillä nykyään OP Laskulainassa on käytössä B2B-laskujen lisäksi myös B2C-laskut. Tämä hyödyttää sekä kuluttajille että yrityksille palveluja tarjoavaa Nanoksi Finlandia merkittävästi.

Tärkein OP Laskulainan hyöty on sen tuoma mielenrauha.

Laksin mukaan OP Laskulaina on mahdollistanut Nanoksille useat projektit sekä investoinnit. Silti suurin palvelun hyöty on ollut sen tuoma mielenrauha.

– Yrittäjänä voin nukkua yöni paremmin, kun tiedän, että saamme rahoitusta tarpeen tullen yhdellä klikkauksella, Laks kertoo.

Laks kuvailee, kuinka hänen ei tarvitse pohtia milloin asiakas maksaa laskunsa, koska hän tietää voivansa nostaa OP Laskulainasta tarvitsemansa varat jo viikkoja ennen kuin asiakas maksaa laskunsa. Hän näkee Netvisorista helposti palvelusta nostettavissa olevan luoton sekä nostetun luoton saldon.

– Voin tehdä päätöksiä nopeammin, kun tiedän jatkuvasti paljon voisimme nostaa käyttöpääomaa Netvisorista. Minun ei tarvitse huolehtia kerkeävätkö asiakkaat maksaa laskunsa, vaan voin ottaa uusia tilauksia ja investoida esimerkiksi tuotekehitykseen.

Helppoa yritykselle sekä kirjanpitäjälle

Yrittäjänä kaikki ylimääräinen työ täytyy usein tehdä vapaa-ajalla. Jukka Laks kertoo arvostavansa OP Laskulainan tuomaa vapautta sekä mielenrauhaa ja kuvailee OP Laskulainaa yhdeksi parhaaksi liiketoimintaa tukevaksi palveluksi.

– Parasta OP Laskulainassa on sen näkymättömyys työarjessa. Palvelun käyttö ei tuo minulle eikä kirjanpitäjällemme lisätyötä, selvittelyä tai papereiden täyttämistä, Laks tiivistää.

OP Laskulainaa käytettäessä kirjanpidon tiliöinnit tapahtuvat automaattisesti ja kirjanpitäjä välttää tyypillisen factoringiin liittyvän manuaalisen työn. Tämän vuoksi palvelun käyttö on helppoa sekä yrittäjälle että kirjanpitäjälle.

Välitön luottopäätös kaikkien pankkien asiakkaille suoraan Netvisorissa

OP Laskulainalla saat käyttöpääomaa lähettämiäsi laskuja vastaan. Yritykselläsi on jatkuvasti reaaliaikainen tieto nostettavissa olevasta rahoituksesta. OP Laskulaina ei toimi laskun sopijapuolena, joten se ei hoida maksuhuomautuksia tai perintää.

OP Laskulaina ei sisällä aloitusmaksua eikä muita kuluja, sillä ainut maksettava kulu on asiakkaan luokitukseen perustuva, maksimissaan 2% kk-korko, joka lasketaan avoinna olevan luoton päiväsaldolle. Saat rahoitustarjouksen Netvisorista välittömästi napin painalluksella.

Mikäli kiinnostuit OP Laskulainasta, voit lukea lisää OP Laskulainasta blogistamme tai verkkosivuiltamme!


Emma Valtonen työskentelee Netvisorin markkinoinnissa. Emman mielestä asiakaslähtöinen markkinointi ja viestintä ovat olennainen osa asiakaskokemusta.