Jälkitunnelmia Ylläs-Levi -hiihdosta

Kisa on hiihdetty ja lupaukset lunastettu. Visma Ski Classicsin viimeinen kisa tältä talvelta tarjosi aivan mahtavan kokemuksen sekä järjestelyiden että sään puolesta. Paljon paremmin tapahtuma ei olisi voinut näiden puolesta juurikaan onnistua. Erityisesti mieleen jäi järjestäjän kisarekka ja kisaa edeltävänä päivänä saadut ohjeet entiseltä Suomen hiihtomaajoukkueen valmentajalta Magnar Dalenilta sekä kilparyhmän hiihtäjiltä Heli Heiskaselta ja Tord Asle Gjerdalenilta. Toinen, vielä sykähdyttävämpi kokemus saatiin itse kisapäivänä, kun sää oli täydellisesti hiihtoon sopiva ja pääsimme nauttimaan auringonpaisteesta koko päivän.

Magnar Dalen ja Heli Heiskanen antavat vinkkejä kisaan
Magnar Dalen ja Heli Heiskanen antavat vinkkejä kisaan

Täydellisesti ei kisa kaikesta hehkutuksesta huolimatta omalta osaltani mennyt. Jalkoja vaivanneet krampit viimeisen 40 km ajan veivät parhaan terän hiihdosta. Aika kuitenkin oli omaan tasooni nähden hyvä. 5 h 18 min täyttää mielestäni alkuperäisen 5 h aikatavoitteen siksi, että tavoite oli asetettu 60 km matkalle ja lopullinen matka taisi olla jopa enemmän kuin virallisesti ilmoitettu 67 km.

Maisemaa Kukaksen huipulta
Maisemaa Kukaksen huipulta

Kisan jälkeen pääsimme vielä osallistumaan koko Visma Ski Classics -kauden päättämään Gaalailtaan, jossa kokonaiskilpailun parhaat palkittiin muhkeilla rahapalkinnoilla. Meille tavallisille hiihtäjille suurin voitto oli se, että kaikki 4 Visma Solutionsin hiihtäjää pääsimme maaliin asti niissä aikarajoissa mitä kukin oli itselleen asettanut. Johtuuko sitten rauhallisesta hiihtovauhdista vai rautaisesta kunnosta, mutta yksikään meistä ei kokenut kisaa seuraavina päivinä suurta väsymystä tai lihassärkyjä. Tästä rohkaistuneena aloimmekin jo miettiä seuraavan talven tavoitteita. Onko se taas Ylläs-Levi vai jokin muu kilpailu, niin se jää vielä nähtäväksi.

Visma Solutionsin hiihtäjät yhtä hymyä Gaalassa: Grigori Savustjan, Albert Wikström, Ari-Pekka Salovaara, Jani Korhola
Visma Solutionsin hiihtäjät yhtä hymyä Galassa: Grigori Savustjan, Albert Wikström, Ari-Pekka Salovaara, Jani Korhola

Kiitos matkakumppaneille, kisajärjestäjille sekä muille tähän kokemukseen myötämielisesti vaikuttaneille. Toivottavasti ensi vuonna saamme lisää innokkaita hiihtäjiä mukaan matkaan.


Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 35 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.