logo-Artboard 3

Integraatiopalvelu

Integraatioista ja automaatiosta monille saattaa ensimmäisenä syntyä mielikuva valtavista ja monimutkaisista projekteista, jotka eivät keskimäärin onnistu, mutta maksavat paljon. Tämä mielikuva kertoo karua tarinaa siitä, miten integraatiot aiemmin toteutettiin. Onneksi ohjelmistojen entistä paremmat rajapinnat kuitenkin mahdollistavat uudenlaisen toimintamallin.

Mitä ovat rajapinnat?

Rajapinnat, eli APIt, ovat ohjelmistoissa olevia väyliä, joiden kautta ohjelmistoista saadaan dataa ulos tai sitä syötetään sisään. Nykyaikaiset rajapinnat mahdollistavat ohjelmistojen välisen tiedonsiirron ketterästi ilman, että yhteyksiä pitää kehittää erikseen. Ennen tätä API-aikaa, kalliiden projektien aikakautena, tiedonsiirto ohjelmistosta toiseen oli tehtävä käsin. Tuhansilla suomalaisilla pk-yrityksillä ei ollut muita mahdollisuuksia.

Modernit rajapinnat ovat mahdollistaneet integraatiopalvelut, jotka hyödyntävät kertaalleen ohjelmoituja osasia uudestaan. Asiakkaan ei tarvitse maksaa koko kehitystyötä aina uudestaan ja integraatioiden päällekytkentä sujuu huomattavasti aiempaa nopeammin.

Integraatiot palveluna vai projektina?

Automaation lisääminen yrityksen toimintaan voidaan hoitaa monella tavalla. Oikeaan toimintatapaan vaikuttavat yrityksen sisäiset prosessit:

– Joskus, tosin aika harvoin, voi olla fiksua hoitaa joku tiedonsiirtotehtävä käsin.
– Mikäli tiedonsiirtotarpeet ovat ”normaalit” (90% tapauksista), eikä mukana ole montaa erikoisratkaisua, ovat suoraviivaiset integraatiopalvelut oikea valinta.
– Kun mukana on erikoisratkaisuja ja ohjelmistoja on mukautettu yrityksen toimintamallien noudattamiseksi, voi integraatioprojekti olla ainoa tie automaation lisäämiseksi.

Toimintamallin valinta ei ole aina yksiselitteistä. Tarjolla ei välttämättä ole yhtä oikeaa ratkaisua, vaan paras malli löytyy yhdistelemällä integraatiopalvelua ja -projektia. Helpoin tapa edetä asiassa on ottaa yhteyttä esimerkiksi Netvisorin tukeen tai automaatiopalveluihin erikoistuneeseen Flashnodeen. Neuvontapalvelu on maksuton eikä sido mihinkään.

Integraatioiden käyttöönotto

Automaation lisääminen yrityksen toimintaan voi nostaa yrityksen tuottavuuden ja tehokkuuden kokonaan uudelle tasolle. Huolellisesti suunniteltu automaatio hoitaa tehtävänsä sekunneissa. Kuitenkin vastaavasti virhe asetuksissa voi aiheuttaa paljon korjattavaa. Virhetilanteiden välttämiseksi automaation suunnittelu ja integraatioiden määrittely ovat erittäin tärkeitä myös integraatiopalvelussa, vaikka siinä hyödynnetäänkin jo aiemmin ohjelmoituja liitäntöjä.

Flashnoden integraatiopalvelu sisältää määrittelyn, käyttöönoton, integraation ylläpidon sekä tuen. Hankalasta asiasta on onnistuttu tekemään selkeä ja suoraviivainen malli, jota noudattamalla virhetilanteet osataan välttää ja integraatio saadaan kytkettyä päälle nopeasti. Myös kustannukset pysyvät täysin normaalien suomalaisten pk-yritysten ulottuvilla.

Flashnoden tarjoamat Netvisor-integraatiot ja muut valmiit integraatiomodulit löydät Marketplacesta. Lisätietoja löydät myös Flashnoden nettisivuilta.

Verkkokauppaa harjoittaville yrityksille suosittelemme lisäksi “Enemmän irti – Netvisor + Verkkokauppa”-opasta.


Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 175 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.