logo-Artboard 3

Netvisor on merkittävä tuki heti yrityksen perustamisesta lähtien.

Yrityksen perustaminen on ihanaa. Toiminnan tarkoitus on kirkkaana mielessä. Sormet syyhyävät päästä tekemään sitä itseään.

Yrityksen perustaminen on kamalaa. Vaikka itse perustamisilmoituksen tekeminen onkin varsin virtaviivaista, edessä on ryöppy YEL:lejä, tulorekisteri-ilmoituksia, verotilimietteitä ja arvonlisäkantojen ihmettelyä. Epäolennaista! Hallintohöttöä!

Ei ihme, että houkutus oikaista ensimetreillä on kova. Laskutuspalvelut antavat loistavan alustan omaa työpanostaan yksin myyville. Olipa nimenä kevytyrittäjyys, laskutusosuuskunta tai muu, palvelut on hiottu juuri yhden ihmisen työn myynnille. Käyttöönotto on helppoa ja nopeaa, ja käyttökokemuskin usein kuluttajamainen. Kasvunvaraa ei kuitenkaan ole, ja liikevaihto-osuutena määrittyvä kulu nousee pian korkeaksi.

Kevytyrittäjyys hidastaa kasvua

Kasvuhaluinen yritys ei voi rakentaa perustaansa niin, ettei se voisi lähitulevaisuudessa maksaa useammalle työntekijälle palkkaa. Olisi myös varsinainen hölmön tölväys, jos ei parantaisi yrityksensä kannattavuutta hyödyntämällä ostojen arvonlisäveroja ja ALV-huojennuksia. Oikeastaan joka osa-alueella vaanii umpikujia, jos ei rakenna heti alusta kasvunvaraa valitsemalla yritysmuodoksi osakeyhtiö ja aloittamalla heti alusta kasvun ja automaation mahdollistavalla alustalla.

Yritys, jonka toiminnan ja hallinnon alustaksi on valittu älykäs taloushallinto, skaalautuu ensimmäisistä työtuntien laskuttamisista laajamittaiseen tavarakauppaan, projektiliiketoimintaan tai oikeastaan mihin vain – ilman yrittäjän kriittisten työtuntien uhraamista alustan umpikujista selviämiseen. Automaatio, siis rutiinien koneellinen hoitaminen, tarkoittaa yrityksen avainhenkilöiden ajan vapautumista liikevaihdon ja kannattavuuden rakentamiseen.

Kaikki hyöty irti automaatiosta

”Kaikilla mausteilla” –taloushallinnon täydentäminen esimerkiksi käyttöpääomaa vapauttavalla laskulainapalvelulla, henkilöstöetujen automatisoidulla käsittelyllä, ohjelmistoyhteyksillä, perintäpalvelulla tai muulla kasvun edellyttämällä toiminnolla, on yleensä vain muutaman klikkauksen päässä. Kun kaikki on yhdessä alustassa hallittavissa, usein tarkoituksenmukainen tilitoimistopalvelun käyttö on tehokasta ja siksi järkihintaista.

Starttivaiheen epäröinnin oikaisu maksaa siis jo muutaman kymmenen tuhannen euron liikevaihdolla eurojen lisäksi epävarmuutta, hankaluutta ja kiireimmän yrittäjävaiheen työtunteja.

Suomi tarvitsee kasvavia yrityksiä, ja kasvuun tähtäävät yritykset ansaitsevat parhaat palvelut toimintansa perustaksi. Siksi Visma Solutions ojentaa uusille yrityksille kätensä, ja tarjoaa Netvisor Professional –palvelun vuodeksi käyttöön ilman kuukausiveloituksia. Katso tarkemmin netvisor.fi/uudet .


Harri Koponen on Professor of Practice LUT:issa ja Senior Advisor sekä Public Affairs Visma Solutions Oy:ssä. Tieto- ja viestintätekniikan hyödyntäminen liiketoimintojen kehittämisessä ja uuden liiketoiminnan luomisessa on ollut kantava teema Harrin uralla jo yli 20 vuoden ajan.