“Etsin matkakuitteja 75 €/tunti”

Tilitoimiston palkanlaskija: Eihän otsikko kuvaa työpäivääsi?

Itse asiassa otsikko ei ole koko totuus. Todellisuudessa asiakasyrityksen työntekijä käyttää matkakuittien etsimiseen ja käsittelyyn useita tunteja jo ennen palkanlaskijan pöydälle saapumista. Otsikon mukainen taksa alkaa rullaamaan vasta, kun tilitoimiston palkanlaskija on saanut muovikassin tai kuittikansion pöydälleen.

Come on – hieman arvoa palkanlaskennalle!

Suomessa tilitoimistot ja yritykset käyttävät marginaalisesti aikaa ja energiaa palkanlaskentaan liittyvien prosessien tehostamiseen ja kehittämiseen. Palkanlaskenta ei jostain syystä jaksa kiinnostaa eikä sitä osata nähdä aidosti sähköisenä ja automatisoituna prosessina.

Kuitenkin monessa yrityksessä palkkakulujen vaikutus kassavirtaan on suurin. Jännitys rahojen riittävyyteen tai kassavirran optimointiin kannattaa hakea jostain muualta kuin suhteellisen helposti automatisoitavasta palkanlaskennan prosessista.

Panosta palkanlaskennan työkaluihin ja osaamiseen

Tilitoimisto, tuotteista palkanlaskenta! Tee palkanlaskennan palveluista helpompia, nykyaikaisempia ja virheettömämpiä asiakkaille.

Kyllä asiakas haluaa maksaa arkea helpottavista työkaluista enemmän kuin otsikon kuvaamasta “tiedonlouhinnasta”. Kun asiat tehdään fiksummin, nousee myös koko toimialan palvelujen arvostus.

Jouhevampia työpäiviä

Muista, että loppuviimeeksi parannetaan myös asiakkaiden työntekijöiden viihtymistä työssä. Kuitit ja tunnit hoidetaan mobiilisti helposti matkalaskulle ja eteenpäin. Näin saadaan turhaa ja harmitusta aiheuttavaa työtä pois sekä enemmän energiaa työnteon tuloksiin.

Kun hommat ovat jo lähtökohtaisesti jiirissä, tulevat palkat ja matkalaskujen maksatukset ajallaan ja oikein. Samalla palkkakuittikin voi saapua sähköisenä suoraan jokaisen palkansaajan verkkopankkiin. Onko tämä teillä jo todellisuutta?


Jussi Pekkala on Visma Solutionsin strategia- ja markkinointijohtaja.
Jussi uskoo, että kestävä menestys syntyy rohkeasta vastuunjakamisesta, tavoitteellisuudesta sekä uskalluksesta myös epäonnistua.