Ei mikään tavallinen työpäivä: Kohti Ylläs-Leviä

Tiedätkö hetken, kun miettii voisinkohan pärjätä jossain, mitä en ole ennen kokeillut? Minulle se hetki koitti, kun huomasin, että Visma Ski Classics on rantautunut myös Suomeen. Lähtöpaikkana on kaiken lisäksi Ylläs, jonka laduista itsellänikin on kokemusta parin vuoden takaa.

Tästä havahtumisesta sai alkunsa tapahtumaketju, minkä ansiosta Ylläs-Levi kutsuu huhtikuussa. Pitkänmatkan hiihdon Visma Ski Classics-kisakokonaisuus on Visman sponsoroima ja lähdemmekin reissuun vismalaisten kesken. Minun lisäkseni Visma Solutionsilta lähtee hiihtämään pari työkaveria. On hienoa, että työpaikka kannustaa ylittämään itsensä ja myös tukee siinä. Me kaikki olemme motivoituneita suorittamaan sekä fyysisesti että henkisesti raskaan matkan. Jokaisella on sen verran kuntopohjaa taustalla, että nollasta ei tarvitse kenenkään lähteä.

Kovaa treeniä toimistotyöläisille

Yhteiset harjoitukset aloitettiin tammikuussa tekniikkatreeneillä. Tekniikkaan saatiinkin pieniä viilauksia, jotka auttavat selvittämään Ylläs-Levi-kisan 60 kilometriä loppuun saakka. Treenejä jatketaan talven aikana muutamalla yhteisellä harjoittelukerralla. Lisäksi välietappina on tarkoitus hiihtää 1-2 pidempää matkaa ennen itse päätapahtumaa, jotta jokainen saa tuntumaa siihen mitä matkalla voi tulla vastaan.

Kuten aina jotain uutta kokeillessa, pään sisällä käy pienimuotoinen myllerrys: “Mihin ihmeeseen sitä ollaan taas menossa?”. Etenkin alun Ylläs-tunturin ylitys laittaa pohtimaan, onko sen jälkeen enää voimia jatkaa loppuun. Voimia ei syö pelkästään yli 350 m nousu vaan sen jälkeen pitäisi pysyä vielä vastaava alamäkiosuus pystyssä. Myöhemmin tulevat “pienet” tunturien ylitykset lienevät henkisesti helpompia, mutta kroppa voi toki olla eri mieltä. Tässä korostuukin henkisen puolen tärkeys. Täytyy malttaa aloittaa riittävän rauhallisesti ja uskoa omiin kykyihinsä, vaikka voimat voivatkin hetkellisesti olla vähissä.

Fiilikset ovat kuitenkin hyvät ja odotukset korkealla. Uskallan asettaa itselleni myös tavoitteita: alle 5 tunnin pitäisi reitistä selvitä. Nähtäväksi jää, miten tavoitteen käy. Joka tapauksessa olen varma, että maaliin saapuessa fiilis tulee olemaan mahtava!

Seuraa Visma Solutionsin hiihtäjien treeniä ja matkaa Instagramissa.


Kirjoittaja Jani Korhola työskentelee tiiminvetäjänä Visma Solutionsin taloushallinnon ratkaisun Netvisorin tuotekehityksessä ja uskoo, että oikeanlaisella harjoittelulla on mahdollista saavuttaa ihmeitä.


Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 35 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.