Ei kusipäitä -säännöllä yritys menestykseen

– Meille oli alusta asti selvää, että meille ei palkata kusipäitä, sanoo Fondian perustaja ja hallituksen jäsen Marianne Saarikko Janson.

Fondialle se on ollut se syy menestyksen takana. Saarikko Janson kertoo, että asiantuntija-aloilla on paljon ison egon omaavia ihmisiä, jotka ovat erittäin hyviä työssään ja he antavat sen myös kuulua. Esimerkiksi moni lakimies voi olla erittäin tunnustettu alallaan, hänellä voi olla paljon hyvä asiakkaita, mutta hän ei osaa toimia työyhteisössä muut huomioonottavalla tavalla.

Aina rahakkaita asiakassopimuksia omaavan hakijan torjuminen ei ole ollut helppoa, mutta Saarikko Janson ei kadu linjaustaan.

– Yksi kusipää organisaatiossa voi myrkyttää koko firman, siksi heitä pitää vältellä kuin ruttoa. Meillä ei tästä säännöstä poiketa, hän vannoo.

Rekrytoinneissa pitää siis olla tarkkana, ettei palkkaa hankalia ihmisiä. Saarikko Janson kertoo, että Fondiaan rekrytoidessa aina mietitään jokaisen henkilön kohdalla, onko tämä sellainen ihminen, jonka vieressä haluttaisiin istua pikkujouluissa.

Herätä työntekijöiden intohimo työhönsä

Ei kusipäitä – sääntö on kuitenkin vain yksi osa Fondian yrityskulttuuria. Heillä uskotaan, että menestyvän yrityksen merkittävin tekijä on kulttuuri, jossa koko henkilökunta niin johto kuin työntekijät ovat samaa tekijäporukkaa.

Moni yrittäjä pitää langat liian pienen piirin käsissä, jolloin ideointi ja päätöksenteko voi muodostua suureksi taakaksi. Marianne Saarikko Jansonin mielestä yritykseen pitää rakentaa sellainen yhteinen tekemisen meininki, että kaikki ovat mukana yhtä intohimoisesti kuin yrittäjä itse. Silloin yrittäjä voi joskus jopa sairastaa viikon rauhassa.

On hienoa oivaltaa, että työntekijät tekevät parempia oivalluksia ja pidempää päivää kuin minä itse.

– On hienoa oivaltaa, että organisaatio kantaa ja työntekijät tekevät parempia oivalluksia ja pidempää päivää kuin itse tekee ja he tekevät sen intohimosta työtään kohtaan.

Miten alaistensa intohimon sitten saa herätettyä? Saarikko Jansonin mukaan se ei vaadi kikkailua. Hyvän yhteishengen luomiseksi porukkaa ei tarvitse viedä vetäytymään Lappiin, eikä heille tarvitse järjestää päälleliimattuja kyselyitä. Tärkeintä on jokapäiväinen tavallinen oleminen ja ihmisten reilu ja tasa-arvoinen kohtaaminen. Kaikenlainen kiusaaminen tai toisten suosiminen syö ihmisten uskoa hyvästä työpaikasta.

– Ollaan professionaalisia kavereita. Minä inhoan ylimääräisiä valtarakenteita ja sitä, että jonkun mielipide painaa enemmän.

Työpaikalle pitää pystyä luomaan peloton ilmapiiri. Työntekijöiden tulee kokea, että heillä on oikeus tehdä virheitä. Vain yrittämällä ja erehtymällä voi saada aikaan jotain uutta. Jokaisen pitää uskaltaa puhua ja kertoa omista ideoistaan. Loistavat ideat kehittyvät yleensä jonkun heittämästä ajatuksesta, jota porukalla jalostetaan eteenpäin.

Fantastisessa työpaikassa viihdytään pitkään

Fondia on nyt 13 vuotta toiminut lakitoimisto. Saarikko Janson kertoo, että heillä oli yritystä perustaessaan kolme tärkeää asiaa, joihin he halusivat panostaa. He halusivat luoda työpaikan, jossa ihmisillä on hyvä olla. He halusivat olla rohkea edelläkävijä. Ja he halusivat luoda palvelun, joka toimii yrityksen sisäisten lakipalveluiden ja ulkoisen lakitoimiston välimaastossa.

Edelläkävijyydestä kertovat esimerkiksi heidän toimitilansa, jotka poikkeavat monella tapaa perinteisestä lakitoimistosta. Värejä ei ole toimiston seinillä säästelty. Uudenlainen palvelukonsepti on myös ollut heille hyvä ratkaisu. Fondian asiakkaat ovat usein kasvuvaiheessa olevia yrityksiä, joilla ei vielä ole tarvetta omaan lakimieheen, mutta monet kasvuun ja kansainvälistymiseen liittyvät asiat vaativat kuitenkin lakiasiantuntijan neuvoja.

– Tarjoamme päälakimiespalveluita, eli luomme pitkäikäisiä suhteita asiakasyrityksiin. Sama henkilö hoitaa yrityksen lakiasioita vuosikaudet, mikä johtaa aitoon kumppanuuteen.

Meidän työntekijöitä on houkuteltu hienoihin positioihin isolla palkalla, mutta meiltä ei yleensä haluta lähteä.

Kaikki kolme tavoitetta tavallaan kiertyvät yhteen, heidän tärkeimpään tavoitteeseensa: Saarikko Jansonin sanoin, luoda fantastinen työpaikka. Heidän liikeideansa voi toimia ainoastaan, jos henkilökunta viihtyy työpaikassaan ja siten pystyy luomaan pitkiä suhteita asiakkaisiinsa.

– Monia meidän työntekijöitä on houkuteltu hienoihin positioihin isolla palkalla, mutta meiltä ei yleensä haluta lähteä, kun muiden fondiaanien kanssa on niin hyvä tehdä töitä, Marianne Saarikko Janson kertoo ylpeänä.

Tämä blogi on osa Visma Solutionsin Suomi 100 -projektia. Keräämme Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sata vinkkiä yritysten menestymiseen. Jaamme vinkkejä somessa hashtagilla #solutions100


Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.